• Fa 20 anys que inaugurem les nostres instal·lacions actuals, la nostra fàbrica a Arenys de Munt. I, ja aleshores, comencem a estudiar la possibilitat d'instal·lar plaques solars (FV) i treballar amb energia renovable.

    Uns 8 o 10 anys enrere vam fer un pas endavant i ens vam adherir a la Cooperativa Som Energia, amb l'objectiu de consumir i treballar només amb energia 100% renovable i de proximitat. Finalment, aquest any hem aconseguit el nostre tan esperat objectiu! Per fi podem dir, súper contents, que hem instal·lat plaques solars a la fàbrica i que treballem amb energia AUTOPRODUÏDA 100% renovable.

En Arpe utilizamos energía 100% renovable para ayudar a la descarbonización

Tenim en compte l'impacte de les nostres accions tenen envers les persones i el planeta és part del que som.

Quan els germans Pera van agafar les regnes de l'empresa, anys abans de la inauguració de la nova fàbrica, van dirigir les idees de transformació i innovació cap a la sostenibilitat. Ser sostenibles, circulars, renovables, reciclables… ser conscients del que passa al món i a la fàbrica, i treballar per millorar-ho.

Placas fotovoltaicas en la fábrica de Arpe

Utilitzar energia 100% renovable i instal·lar plaques solars era (i és) un gran pas, per diverses raons.

En primer lloc, per l'emergència ambiental i la necessitat de fer la transició energètica cap a fonts renovables per descarbonitzar l'economia com més aviat millor. En el nostre cas, en utilitzar energia 100% renovable hem estalviat uns 15,9Tn CO2 eq. anuals. Una xifra inimaginable.

En segon lloc, pel gran estalvi econòmic per a l'empresa en un moment en què els costos energètics s'han multiplicat.

En tercer lloc, per raons geopolítiques i d'independència energètica de la Unió Europea. És molt important per a Europa avançar en la seva independència energètica i no dependre de països tercers.

  • Gràcies al càlcul de la petjada de carboni de la nostra organització, sabem que les accions que hem realitzat en els darrers anys en reducció d'emissions i eficiència energètica ens han portat a descarbonitzar, gairebé del tot, les nostres emissions directes. Les emissions de les activitats directes i indirectes per l'energia consumida (les definides per la norma ISO14064:2018 com a categories 1 i 2) ja només representen el 0,39% del total de les nostres emissions. strong>

     

    El nostre gran repte ara és i serà descarbonitzar les activitats indirectes, ja que aquestes depenen de l'ús dels nostres productes per part dels clients i, sobretot, de tota la cadena de valor dels nostres proveïdors.

Treballar i fabricar amb energia autoproduïda 100% renovable és un gran èxit per a nosaltres

Aquesta era la tercera vegada que estudiàvem la instal·lació de FV en els darrers 20 anys. Anteriorment ho havíem descartat perquè el període de maduració de la inversió era massa llarg i sempre existien altres inversions més urgents. Així, aquesta vegada ha estat possible gràcies al suport financer de la Unió Europea en el marc del Programa Next Generation.

A les “Ajudes del Programa d'incentius lligats a l'autoconsum i emmagatzematge, amb fonts d'energia renovable i implantació de sistemes tèrmics renovables, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea a el marc del Programa Next Generation.

A les “Ajudes del Programa d'incentius lligats a l'autoconsum i l'emmagatzematge, amb fonts d'energia renovable i implantació de sistemes tèrmics renovables, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea en el marc del Programa Next Generation”.

Tornar al blog

Deixa un comentari

1 de 4