Política d'empresa

Reinventant la sostenibilitat a través del disseny i la innovació

Manufactures Arpe S.L., pionera en el disseny, fabricació i personalització de microfibres per al sector promocional, presenta la seva política empresarial, destacant el seu compromís amb la sostenibilitat i l’excel·lència operativa.

En aquest document, l’empresa consolida la seva missió de liderar el mercat europeu a través de pràctiques innovadores i responsables que no només satisfacin les necessitats dels seus clients, sinó que també fomentin un creixement econòmic decent, conscient i compromès amb la protecció del planeta i pel benefici de tots els éssers.

En aquest sentit, la Direcció considera necessari exposar davant de tots els grups d’interès, els seus principis d’actuació en forma de política integrada de qualitat, ambiental i social, per a que inspiri totes les actuacions de l’empresa. Posant de manifest el seu compromís públic amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’agenda 2030.


MIRADA ESTRATÈGICA CAP AL FUTUR
La visió de l’empresa no només pretén ser capdavantera en la innovació de productes tèxtils personalitzats, sinó també té l’objectiu d’establir nous paradigmes en el disseny sostenible, minimitzant l’impacte ecològic i generant valor afegit per a la comunitat global.


Valorem la fusió de la tradició artesanal amb la novetat i la creativitat, compromesos fermament amb la fabricació responsable, l’ús d’energia renovable i de materials reciclats sempre que sigui possible, amb l’objectiu de reduir la nostra petjada ecològica, assegurant la reciclabilitat i sostenibilitat dels nostres productes.


COMPROMÍS AMB LA QUALITAT I LA GESTIÓ AMBIENTAL
Reconeixent la seva dedicació contínua vers la qualitat i la gestió ambiental, Arpe manté les normatives ISO 9001 i ISO 14001. Aquestes certificacions validen l’eficàcia dels seus processos interns per garantir la satisfacció del client i la millora contínua en la reducció dels residus i les emissions. A més, les acreditacions GRS de contingut reciclat i Oeko-tex Standard 100 consoliden l’adherència de l’empresa a les pràctiques de seguiment i ús limitat de substàncies nocives en la producció.


LIDERATGE ÈTIC I RESPONSABLE: LA CERTIFICACIÓ B CORP
Arpe està en el camí d’obtenir la certificació B Corp, reflectint el seu lideratge en ètica empresarial, transparència i responsabilitat social. Mitjançant una participació activa en la comunitat i una governança oberta, l’empresa no només aspira a superar les expectatives dels seus stakeholders, sinó també a ser un exemple de bona pràctica empresarial..

En aquest àmbit, l’empresa es compromet a treballar per consolidar els llocs de treball i a promoure oportunitats d’aprenentatge per aportar estabilitat al personal de l’empresa, a protegir els drets laborals i a promoure un entorn de treball inclusiu, segur i sense riscos. En particular, es dona a conèixer l’existència d’un protocol contra l’assetjament sexual i sexista.


ANÀLISI DE DOBLE MATERIALITAT I ECONOMIA CIRCULAR
L’estudi de doble materialitat d’Arpe identifica els temes ESG clau que guien les nostres estratègies cap als impactes més significatius i les oportunitats. Amb l’enfocament en l’economia circular i l’eco-disseny, cada producte està concebut per optimitzar la seva durabilitat durant tot el cicle de vida, minimitzant l’impacte ambiental.


UN COMPROMÍS AMB LA MILLORA CONTÍNUA
El document culmina amb el compromís d’Arpe de revisar regularment la seva política, així com els objectius establerts en compliment d’aquesta, per assegurar la seva eficàcia i adaptar-se als canvis i desafiaments futurs. Aquest enfocament no només demostra la dedicació de l’empresa cap a la millora contínua, sinó que també estableix una base sòlida per al futur sostenible de l’organització.

Amb aquestes directrius clares i un compromís ferm, Arpe aspira a mantenir-se com a líder en el sector, modelant un futur més verd i responsable.

Arenys de Munt, a 16 d’abril de 2024.

La Direcció.