• Ajudem el planeta i la teva factura de la llum

    A Arpe cuidem les nostres accions, processos i impactes cap al planeta i les persones. Per això, hem calculat la petjada de carboni de tota la nostra empresa i alguns dels nostres productes, com les tovalloles de microfibra. Perquè per veure i saber si un producte és sostenible, n'has de mirar tota la vida i no només el material.

    Així, Inèdit i Leitat ens van presentar una anàlisi del cicle de vida de la nostra tovallola de microfibra, segons la ISO 14040-44: 2006. Per a aquest, es van tenir en compte cinc etapes.

  • Materials

    Les nostres tovalloles de microfibra estan fetes de 100% polièster amb 30% de rPET reciclat.

    Fabricació

    Partim de la base que la nostra fàbrica a Arenys de Munt utilitza energia elèctrica d'origen 100% renovable, contractat amb la cooperativa SOM Energia. Després es va calcular l'energia de tallar, cosir i imprimir la tovallola, que va ser del 0,017 kWh/tovallola, i els grams de cartró de l'embalatge.

    Es van considerar els quilòmetres de dues vies diferents per on es distribueix la tovallola: un 98,4% per carretera a Europa i un 1,6% per oceà a Amèrica.

    Ús

    Per a la fase de l'ús es van comptar uns 150 rentats (que no representen els màxims) i un procés d'assecat industrial. Així, aquestes dades es van comparar amb una tovallola de ris de cotó 100% i es van reportar consums molt inferiors amb la nostra microfibra: un estalvi del 58% d'electricitat, 55% d'aigua i 40% de sabó.
    < br/>Cicle de Vida

    Es va considerar l'escenari que, encara que les tovalloles siguin reciclables, un 50% acabaria en un abocador i un 50% en un incinerador. Amb l'embalatge, es va considerar un 42% reciclat, un 21% a abocador i un 37% a incinerador.

  • Les nostres tovalloles de microfibra 75 x 155cm tenen una petjada de carboni de 2,70 kg de CO2 equivalent. En utilitzar energia renovable i un 30% de material reciclat, aquesta es redueix en un 21%. Així mateix, la petjada de carboni de la nostra tovallola de microfibra és un 76% inferior al d'una tovallola de cotó de les mateixes dimensions. A més, l'estalvi d'energia, entre d'altres, és sorprenent d'un 58% amb les tovalloles.

    Aquesta anàlisi ens va servir per veure on i com millorar perquè, òbviament, no som perfectes. Així doncs, primer pas: reduir l'impacte. Segon pas: compensar allò que no podem reduir.

Tornar al blog

1 comentari

What is the price for 100 pieces here?
Arpe microfiber towels – 90×166cm. with one colored printing 20 × 20 cm. centered.

Gün Üret

Deixa un comentari

1 de 4