• Arpe ha conclòs el projecte SMART-MASK després de 9 mesos de desenvolupament conjunt amb CeNTI, creant un prototip completament funcional d'una màscara facial intel·ligent per combatre la COVID-19. El projecte va ser possible gràcies al suport financer i tècnic de SmartEEs.

    SmartEEs és un programa europeu d'acceleració, cofinançat pel programa de la Unió Europea Horizon 2020, l'objectiu del qual és ajudar les empreses europees a accedir a nous mercats encara per explotar i augmentar el creixement dels seus negocis mitjançant la integració de l'electrònica flexible als seus productes.

  • El prototip SMART-MASK és una màscara higiènica intel·ligent, amb un fil resistiu a la capa interior i interconnexions elèctriques personalitzades per encendre-la. Utilitza calor per desnaturalitzar i desactivar virus en breus períodes de temps en escalfar automàticament la màscara. El prototip està compost per 3 parts:

    1. La màscara: que està formada per tres capes.


    2. El mòdul de control electrònic.


    3. L'aplicació mòbil, que mostra tota la informació per a la interacció de l'usuari amb la màscara.

La SMARK-MASK obre noves possibilitats a Arpe cap a usos finals de tèxtils intel·ligents i wearables, contribuint a ampliar la seva cartera de productes.

Els prototips de SMART-MASK es van provar i validar a les instal·lacions del CeNTI a Vila Nova de Famalicão (Portugal). L'empresa ara està provant el producte amb els seus clients i analitzant l'escalat industrial.

Arpe, com a membre de la AEI Tèxtils (el clúster de materials tèxtils avançats de Catalunya), va rebre el seu suport, que va ser clau en la implementació i èxit del projecte.

El clúster, amb coneixements del sector dels materials tèxtils avançats i amb experiència en reorientació estratègica dins aquest camp, continuarà col·laborant amb l'empresa en desenvolupaments futurs del pla de negoci i escalat del producte.

Tornar al blog

Deixa un comentari

1 de 4